Verkkouutiset

Keskustan Sipilän vaihtelevat Nato-puheet ihmetyttävät

Kokoomuksen Pia Kauman mielestä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilällä on keskenään ristiriitaisia näkemyksiä Natosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä totesi tiistaina MTV3:n vaalitentissä, että Suomen on oltava Venäjän talouspakotteissa EU:n linjassa, mutta Suomen on vaikutettava ”että tähän kierteeseen ei mennä”. Venäjä on Suomelle tärkeä kauppakumppani ja ”suomalaisten etu on vastustaa pakotteita viimeiseen saakka”.

Juha Sipilä totesi keskustan korostavan ”aitoa Nato-optiota” eli mahdollisuutta hakea jäsenyyttä.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kysyi tämän jälkeen Sipilältä, mitä maailmassa pitäisi tapahtua, että Nato-jäsenyydestä keskustelu voisi olla ajankohtainen.

”Suomea pitäisi kohdata sotilaallinen uhka”, Juha Sipilä totesi vastauksessaan.

”Eli kriisin aikana vasta liittyisimme Natoon?”, Katainen kysyi.

”Ei, vaan (että olisi) se arvio siitä, että Suomea kohtaa sotilaallinen uhka. …En näe mitään syytä jättää tässä tilanteessa hakemusta”, Sipilä totesi liittymistilanteesta.

Välillä ja välillä

ETYJin parlamentaarisen valtuuskunnan jäsen kansanedustaja Pia Kauma (kok.) toteaa tiedotteessaan, että Suomen on harjoitettava aktiivista ulkopolitiikkaa kaikilla merkittävillä kansainvälisillä forumeilla.

”YK, EU, ETYJ ja Euroopan neuvosto ovat areenoita ulkopolitiikalle siinä missä Natokin. On erikoista yrittää asettaa näitä eriarvoiseen asemaan keskenään sisäpoliittisista syistä, sillä Suomen tavoitteita ja turvallisuutta edistetään näissä kaikissa”, Pia Kauma toteaa.

”Keskustan Sipilä pitää Naton rauhankumppanuutta Suomea hyödyttävänä ja haluaa säilyttää mahdollisuuden jäsenyyden hakemiseen. Silti samaan aikaan puhutaan Pohjolasta muusta maailmasta irrallisena saarekkeena, johon muutokset eivät vaikuta”.

Pia Kauman mukaan Juha Sipilän näkemys siitä, että Nato olisi suunnattu jotakuta vastaan, on kummallinen. Kauma haluaa keskustan selvittävän nopeasti suomalaisille, mistä ristiriitaiset puheet johtuvat.

”Välillä Sipilä puhuu Natosta hyödyllisenä yhteistyöfoorumina ja välillä vihamielisenä sotilasliittona. Näkökulma tuntuu vaihtuvan heti, kun puhutaan rauhankumppanuuden syventämisestä jäsenyydeksi”, Kauma toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)