Verkkouutiset

”Yhteiskuntasopimukseen kiristäminen törkeää – veronkevennyksetkin mätä porkkana”

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n mielestä hallituksen harjoittama ay-liikkeen kiristäminen yhteiskuntasopimuksen tekoon uhkaamalla 1,5 miljardin lisäleikkauksilla on törkeää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Luvatut veronkevennyksetkin ovat mätä porkkana, kun jo nyt verotulot eivät riitä palkansaajille ja heidän perheilleen tärkeiden hyvinvointipalveluiden rahoittamiseen, toteaa SEL:n liittovaltuusto päätöslauselmassaan perjantaina.

SEL ei ole valmis sopimaan työajan pidentämisestä tai palkanalennuksista, eikä ay-liikkeen pidä liiton mielestä suostua niihin.

– Ne johtaisivat palkansaajien ostovoiman ja kotimaisen kysynnän alentumiseen ja olisivat vastuuttomia toimia tilanteessa, jossa maassa on lähes 470 000 työtöntä työnhakijaa ja aktivointitoimenpiteissä olevaa.

SEL:n mukaan työtunteja tarvitaan lisää, mutta niitä tarvitaan työttömille, osa-aikatyötä tekeville ja nollatyösopimuksilla sinnitteleville, jotka eivät tule toimeen olemattomilla tai vähäisillä työtunneillaan.

– Vuonna 2013 sovittu työllisyys- ja kasvusopimus äärimaltillisine palkkaratkaisuineen ei ole tuonut uutta työtä Suomeen. Myöskään viime vuoden alusta voimaan tulleella yhteisöveronalennuksella ei ole ollut sellaisia dynaamisia vaikutuksia mitä luvattiin, SEL sanoo.

– Näitä virheitä ei tule toistaa ja taantumaa syventää lähtemällä mukaan hallituksen esittämään yhteiskuntasopimukseen, niittaa SEL:n liittovaltuusto.

Lue myös: AKT uhkaa jo lakoilla: ”Porvarihallituksella mafiahenkinen uhkaustyyli”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)