Verkkouutiset

SDP: Rinteen lapsivähennysesitys tuo puolelle miljoonalle perheelle satoja euroja

SDP:n mukaan valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) esitys verotuksen lapsivähennyksestä tuo puolelle miljoonalle perheelle satoja euroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n verkkosivujen mukaan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen johdolla valmisteltu lapsivähennysmalli on valmistumassa.

– Valtiovarainministeriössä laskettu malli on tuomassa merkittävän parannuksen muun muassa pieni- ja keskituloisille perheille ja erityisesti yksinhuoltajaperheille.

Mallin mukaan lapsen huoltajille tai huoltajalle myönnettävä vähennys on henkilökohtainen, ja se myönnetään molemmille vanhemmille. Vähennys on yksinhuoltajalle kaksinkertainen, jolloin se olisi yksinhuoltajalle yhtä suuri kuin kahden vanhemman perheissä yhteensä.

Ensimmäisen kerran vähennyksen saa lapsen syntymävuotena ja viimeisen kerran sinä vuonna, kun lapsi täyttää 17 vuotta.

Vähennys tehdään suoraan verosta ja vähennyksen enimmäismäärä on 150 euroa ja yksinhuoltajalla 300 euroa vuodessa.

Vähennys on kohdennettava pieni- ja keskituloisille. Näin ollen vähennys pienenee esimerkiksi 3 prosenttia tulojen 26 000 euroa ylittävältä osalta. Yhteishuoltotilanteissa vähennys poistuu kokonaan henkilökohtaisten tulojen ylittäessä noin 32 000 euroa ja yksinhuoltajilla vähennys poistuu tulojen ylittäessä noin 37 000 euroa.

SDP:n mukaan mallin koskisi noin 500 000 verovelvollista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)