Verkkouutiset

SDP:n ja kokoomuksen kiistely jatkuu – mitä sanoo ydinenergialaki?

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman kummeksuu elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) puheita TVO:n lupa-asiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Lindtmanin mukaan Jan Vapaavuoren ”ärtymys ja syytökset valtionvarainministeri Antti Rinnettä kohtaan ovat vähintäänkin yllättäviä.”

Antti Rinne totesi aiemmin, että TVO:n hakemus periaatepäätöksen lisäajasta voitaisiin päättää eduskunnassa.

”Minusta ei ole mitään suoraa juridista estettä, etteikö näin voitaisi menetellä”, Rinne sanoi Kauppalehdelle.

”Onpas”, Vapaavuori latasi.

”Ydinenergialaki on asiassa yksiselitteinen: valtioneuvosto päättää periaatepäätöksestä. Eduskunta ainoastaan siunaa tai hylkää hallituksen tekemän päätöksen. Eduskunta ei voi lain mukaan tehdä muutoksia hallituksen päätökseen, vaan ainoastaan sanoa kyllä tai ei”, Vapaavuori selvitti Helsingin Sanomissa.

”On outoa, että Vapaavuori haluaa ohittaa eduskunnan arvovallan näin isossa asiassa. Kansanvaltaan olisi syytä suhtautua nöyrällä asenteella”, Antti Lindtman sanoi tiedotteessaan.

Ydinenergialain 4. luvun perusteella vaikuttaa kuitenkin selvältä, että eduskunnan päätösvalta asiassa on rajattu juuri Vapaavuoren kuvaamalla tavalla.

Vapaavuori piti hämmästyttävänä, että ”vakavassa asiassa ryhdytään puliveivaamaan ydinenergialain lakipykälillä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)