Verkkouutiset

”Toisten vaikeuksia ei huomaa, jos kuuluu etuoikeutettujen joukkoon”

SDP:n kansanedustajan Tarja Filatovin mielestä talouden tasapainoa tärkeämpää on huolehtia yhteiskunnan eheydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Politiikan keskusteluissa talous on keskiössä. Talouden tasapaino ja vakaus ovat tärkeitä. Välttämättömiä. Mutta vielä tärkeämpää on huolehtia sosiaalisten repeämien ehkäisystä ja yhteiskunnan eheydestä, SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov sanoi pitäessään SDP:n ryhmäpuhetta ensi vuoden budjetin lähetekeskustelussa eduskunnassa.

Valtion lisävelkaantuminen vähenee seuraavana vuonna seitsemästä miljardista eurosta noin 4,5 miljardiin euroon vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tulos ei synny tyhjästä, vaan sen taustalla on vaikeita päätöksiä. Taloustilanteemme on odotettua hankalampi ja lääkkeet sen mukaiset.

Vakaan talouden ylläpitäminen on sosialidemokraateille kestävän talouspolitiikan väline ja yhteiskunnan eheyden ylläpitäminen keskeinen arvo.

– Emme halua asettaa tulevia sukupolvia syvästi eriarvoistuneen yhteiskunnan maksumiehiksi, vaan pyrimme rakentamaan kaikkien osallisuutta nyt.

Viimeaikojen keskustelut ihmisten toimeentulosta ja sen tasosta osoittavat Filatovin mielestä, että Suomi-neidon kasvot ovat hyvin erilaiset riippuen siitä, mihin kohtaa tulodesiilejä niitä katsova ihminen sijoittuu.

– Usein on niin, että toisten vaikeuksia ei helposti huomaa, jos itse kuuluu etuoikeutettujen joukkoon.

Sosialidemokraattien tavoitteena on oikeudenmukaisempi tulonjako.

– Siksi oli tärkeää kompensoida kehysriihen leikkauksia pienituloisille eläkeläisille ja lapsiperheille. Myös palkansaajan veronkorotusten hillintä on tarpeen.

Filatovin mielestä budjetin parhaita päätöksiä ovat lisäpanostukset työllisyyteen.

– Työpaikat eivät kuitenkaan synny valtion mahtikäskyllä. Valtio voi luoda edellytyksiä työllisyyden paranemiselle. Se voi tehdä omia välttämättömiä infra- ja rakennushankkeitaan silloin, kun työstä on pulaa eikä vasta sitten kun työvoimasta on pulaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)