Verkkouutiset

SDP:n Antti Lindtman arvostelee velkaantumisen jatkumista

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman muistuttaa, että reilu vuosi sitten vaaleissa hallituspuolueet lupasivat saattavansa talouden kuntoon ja lopettavansa velkaantumisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallitusohjelmassa luvattiin selväsanaisesti, että velkaantuminen pysäytetään. Huoli velkaantumisesta on yhteinen. Viime vaalikaudella vuosittainen velkaantuminen painettiin lähes yhdeksästä miljardista viiteen – siis lähes puolitettiin, Antti Lindtman sanoi puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Raumalla.

– Joka kerta, kun hallitus on leikannut, se on perustellut leikkauksia sillä, että ne tehdään pakon edessä, jotta velaksi eläminen lopetetaan. Itse asiassa vakiovastaus kaikkiin ikäviin päätöksiin on ollut se, että velkaantuminen on saatava loppumaan, hän jatkaa.

Lindtmanin mukaan tämän kaiken jälkeen valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiesitys onkin suuri yllätys.

– Hallitus lisää ensi vuonna velanottoa – ei vähennä sitä. Kun vaalikauden neljästä budjettiesityksestä kaksi on nähty, on molempien suunta sama: lisääntyvien budjettialijäämien ja lisääntyvän velan Suomi.

Lindtmanin mielestä velkaantuminen kiihtyy siksi, että hallitus on laiminlyönyt työllisyystoimet ja sen sijaan omaksunut sulle-mulle-politiikan.

– Hallitus puhuu työstä, mutta teot puuttuvat. Sanat eivät riitä, jos työtä ei ole. SDP odottaa todellisia toimia työllisyyden parantamiseen tässä ja nyt, ei vuosien viiveellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)