Verkkouutiset

Saarakkala vaatii toimia ”äärivasemmiston kiihotusta ja terrorismia vastaan”

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala esittää rikoslain soveltamiskäytäntöjen tehostamista sekä Suojelupoliisin aktivoimista äärivasemmistolaisen vihapuheen ja terrorismin kitkemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vesa-Matti Saarakkala vaatii kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle myös kansallista yksimielisyyttä äärivasemmiston vastustamisessa.

– Europolin tänä vuonna julkaiseman terrorismin tilaa ja trendiä käsittelevän raportin mukaan äärivasemmiston tavoitteena on mellakoissaan aiheuttaa mahdollisimman suurta materiaalista tuhoa joskus jopa tuliaseisiin turvautuen, hän sanoo.

Saarakkala viittaa kysymyksessään itsenäisyyspäivän tapahtumiin Tampereella, missä äärivasemmistolainen joukko järjesti väkivaltaisen mielenosoituksen ilmaistakseen tyytymättömyytensä Tampere-talolla järjestettyyn itsenäisyyspäivän vastaanottoon.

– Julkisuudessa olleiden tietojen nojalla poliisi oli yllättynyt äärivasemmistolaisten mielenosoittajien väkivallan intensiteetistä, sillä se ulottui poliisien lisäksi myös heidän puolustuskyvyttömiin poliisihevosiinsa, joista useita lyötiin jääkiekkomailoilla. Poliiseihin nämä huligaanit taas kohdistivat fyysisen väkivallan ohella myös ilotulitteiden ampumista sekä maalin heittämistä päälle, Saarakkala kirjoittaa kysymyksessään.

Saarakkalan mielestä rikoslaissa määriteltyjen terrorismirikospykälien soveltamisessa valtiovallan olisi syytä ohjeistaa poliisia ja oikeuslaitosta, jotta äärivasemmistolaiset henkilöt tulisivat näiden pykälien nojalla tuomituksi terroristisista teoistaan.

– Viranomaisten olisi myös äärivasemmiston uhan torjumisessa sovellettava rikoslain 11 luvun 10 pykälässä määriteltyä rikosnimikettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan täysimääräisesti tapauksissa, jossa äärivasemmistolainen toimija kiihottaa ihmisiä esimerkiksi kantaväestöä, yrittäjiä tai kansallismielisiä politiikkoja vastaan väkivaltaan tai halveksuntaan yllyttävällä tavalla. Suojelupoliisin olisi myös harkittava kohdennetun toimintaohjelman käynnistämistä äärivasemmistolaista terrorismia vastaan, Saarakkala toteaa.

Saarakkalan mielestä tietyissä eliitti- ja vasemmistopiireissä orastava ymmärrys näennäisesti suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon asialla olevaa äärivasemmistoa kohtaan pitäisi ottaa kriittisen kansalaiskeskustelun kohteeksi.

– Äärivasemmistolaisen terrorismin yksipuolinen tuomitseminen kansalaisyhteiskunnan taholta on tämän Suomen vakautta uhkaavan ääriliikkeen kukistamisen onnistumiseksi välttämätöntä, kansanedustaja katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)