Verkkouutiset

RKP:n Anna-Maja Henriksson: Perhevapaiden uudistaminen on välttämätöntä

On surullista, että hallituksen sisäiset ristiriidat estävät tekemästä työllisyyden ja tasa-arvon kannalta elintärkeää perhevapaiden uudistusta, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolueista kokoomus on kiirehtinyt uudistusta, kun taas keskusta ja perussuomalaiset jarruttavat sitä, Anna-Maja Henriksson toteaa.

– Perhevapaiden uudistamisen tarve on aivan ilmeinen, eikä asian edistäminen ole tulevan perheministeri (Annika) Saarikon mainitsemaa hätiköintiä. Päinvastoin vatulointi saa nyt riittää, sanoo Henriksson.

– Varjobudjettimme yhteydessä tulemme esittelemään ratkaisun perhevapaiden ja kotihoidon uudistamiseksi. Meidän mallimme, josta olemme jo puhuneet kauan, pienentää naisten ja miesten palkka- ja eläke-eroja sekä poistaa tasa-arvoisen urakehityksen esteitä. Monet viimeaikaiset tutkimukset osoittavat lisäksi, että Suomen on ensi sijassa uudistettava työmarkkinoitaan, mukaan lukien perhevapaita, Henriksson toteaa.

RKP esittelee vaihtoehtonsa hallituksen talousarvioesitykselle ensi tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)