Verkkouutiset

Paula Risikko patistaa työmarkkinajärjestöjä eläkeiän nostamisessa

Eläkeasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko patistaa eläkeneuvotteluja käyviä työmarkkinakeskusjärjestöjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Eläkeneuvotteluissa on päästävä sopuun sekä eläkeiän nostosta että eläkemaksujen pitkän aikavälin kehityksestä. Eläkeiän nosto ei tietenkään olisi kertarysäys, vaan se vaikuttaisi vähitellen pitkän siirtymäajan kuluessa, Paula Risikko (kok.) totesi Kuntien eläkevakuutus Kevan 50-vuotisjuhlassa tiistaina.

Risikon mielestä työelämää on lisäksi parannettava niin, että ihmiset jaksavat ja jatkavat pitempään ja terveempinä töissä.

Eliniän pidentyminen tarkoittaa Risikon mielestä eläkejärjestelmän kestävyyden kannalta sitä, ettei kaikkia lisävuosia voida viettää eläkkeellä.

– Myös työurien täytyy pidentyä, Risikko katsoo.

– Eläkeuudistus on välttämätön, koska kyseessä ei ole vain eläkejärjestelmän, vaan koko julkisen talouden kestävyys.

Hallitus päätti rakennepoliittisessa ohjelmassaan viime syksynä, että eläkeuudistus tulee voimaan viimeistään vuonna 2017. Hallitus on myös yhdessä työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa sitoutunut eläkeuudistuksen tavoitteisiin. Tavoitteena on pidentää työuria vähintään 1,5 vuotta.

Työmarkkinajärjestöt käyvät parhaillaan neuvotteluja eläkeuudistuksesta.

– Toivon, että työmarkkinakeskusjärjestöiltä löytyy nyt tahtoa ja todellista valmiutta ratkaisun tekemiseen. Jos ratkaisu syntyy luvatusti syksyksi, se saadaan voimaan tavoitteen mukaisesti vuonna 2017, Risikko sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)