Verkkouutiset

Antti Rinne perää malttia: ”Suomea ei uhkaa sotilaallisesti mikään”

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan poliitikkojen ei pidä lietsoa turvattomuutta harkitsemattomilla puheenvuoroilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinne muistutti Helsingissä yhdessä Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) kanssa, että turvallisuuspoliittista keskustelua käydään tällä hetkellä kaikkialla Euroopassa.

– Suomessa ei ole olemassa sen suhteen mitään tabuja. Analysoimme ja teemme johtopäätökset kansainvälispoliittisen tilanteen kehityksestä niin globaalisti, Euroopassa kuin Suomen lähialueilla, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa turvallisuuspoliittinen tilanteemme ei tällä hetkellä vaadi muuttamaan turvallisuuspoliittista perusratkaisuamme tai suhdettamme Natoon.

– Sen suhteen pidämme ratkaisut myös jatkossa itsellämme, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että ”Suomea ei uhkaa sotilaallisesti mikään”.

– Turvattomuutta ei pidä lietsoa harkitsemattomilla puheenvuoroilla. Poliittisilla päättäjillä on tässä suuri vastuu. Siksi erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa on maltti tarpeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)