Verkkouutiset

SDP:n Antti Rinne: Tilastot naisiin kohdistuvasta väkivallasta sietämättömiä

SDP:n Antti Rinne painottaa, että naisiin kohdistuva väkivalta on saatava kuriin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne pitää tärkeänä, että tulevalla vaalikaudella sukupuolten välistä tasa-arvoa edistetään nykyistä nopeammin ja määrätietoisemmin.

Kyseessä on hänen mukaansa paitsi työmarkkinoiden tasa-arvo, myös naisten turvallisuus ja erityisesti naisiin kohdistunut väkivalta, joka pitää saada kuriin.

– Kyseessä on vakava ongelma. EU:n perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan ongelma on muodossa tai toisessa kohdannut jopa joka toista naista. Tilastot ovat sietämättömiä, Antti Rinne kommentoi.

Hän painottaa, että asiantilaan tarvitaan aito ja vaikuttava muutos.

– Kenenkään ei tule joutua pelkäämään väkivaltaa varsinkaan kodissaan tai läheisiltään.

Rinne muistuttaa, että nykyisen hallituksen aikanakin on pyritty puuttumaan ongelmiin. Esimerkiksi lisätalousarviossa turvakotitoiminnan menoihin varattiin 3,5 miljoonan euron lisärahoitus.

Rinteen mukaan se nostaa resurssit ensimmäisen aihetta koskevan eurooppalaisen sopimuksen, ns. Istanbulin sopimuksen, ratifioinnin mahdollistavalle tasolle. Hän kuitenkin korostaa, että työtä riittää edelleen ja huomauttaa, että perusoikeuksien tulee toteutua käytännössä.

– Nykytilanne, jossa rahoitus havaitaan vuodesta toiseen riittämättömäksi mm. väkivallan vastaisen työn ja korjaavien toimien osalta, on kestämätön. Se myös kertoo karua kieltä siitä, ettei ongelmaa ole vieläkään otettu riittävän vakavasti, hän kommentoi.

Antti Rinne painottaa, että turvakotipaikkojen määrä on nostettava eurooppalaisten sitoumustemme suosituksen tasolle kohtuullisessa ajassa. Hän kommentoi, että tulevalla vaalikaudella on laadittava rahoitussuunnitelma, joka varmistaa, että Istanbulin sopimuksen suositukset toteutetaan.

– Ennaltaehkäisyssä on kyse paitsi väkivallan ehkäisemisestä, myös taloudellisesti järkevästä toiminnasta. Taloudelliset kustannukset lähisuhdeväkivallasta on arvioitu jopa 90 miljoonan euron arvoisiksi – inhimillisestä kärsimyksestä puhumattakaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)