Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Sote-uudistusta ei pidä lykätä seuraavalle vaalikaudelle

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen mielestä Suomella ei ole varaa jumittua uuteen sote-vyyhtiin ja mahdolliset jännitteet perustuslain kanssa tulisivat aivan samalla tavalla vastaan tulevallakin vaalikaudella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsäsen mielestä sote-uudistusta ei pidä lykätä seuraavalle vaalikaudelle. Uudistus tarvitaan hänen mukaansa nopeasti, jotta palvelut kyetään turvaamaan tulevina vuosina.

”Suomella ei ole varaa jumittua uuteen sote-vyyhtiin. Väestön ikääntyessä palvelutarve kasvaa, eikä nykyrakenteilla pystytä tulevina vuosina turvaamaan kaikille palveluita. Uudistuksen lykkääntyminen uhkaisi sosiaali- ja terveyspalveluiden tasoa, ja eriarvoisuus palvelujen saatavuuden suhteen kasvaisi”, Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Järjestämislain tulee Räsäsen mielestä kannustaa muodostettavia sosiaali- ja terveysalueita hyödyntämään olemassa olevaa palvelutuotantoa mahdollisimman laajasti, yksityiset terveyspalvelujen tuottajat mukaan lukien.

Räsäsen mukaan pääministerin tulee tarvittaessa kutsua eduskuntapuolueiden puheenjohtajat koolle sote-ratkaisua edistämään.

”Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat päässeet sopimukseen sote-uudistuksen pohjasta. Mahdolliset jännitteet perustuslain kanssa tulisivat aivan samalla tavalla vastaan tulevallakin vaalikaudella.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)