Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: Maatalouden kriisien torjuntaan yli miljardi euroa

Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) on tyytyväinen maatalouden kriisirahoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On tärkeää, että komissiolta saatiin mustaa valkoisella: maidontuottajien tilanne on Venäjän vastapakotteiden, tuotantokiintiöistä luopumisen ja ylituotannon takia edelleen erittäin vaikea, sanoo Petri Sarvamaa.

Hän osallistui Euroopan parlamentin, komission ja jäsenmaiden välisiin, EU:n ensi vuoden budjettia käsitteleviin neuvotteluihin Brysselissä keskiviikkona ja torstaina.

– Yön tunteina saimme budjettiin paitsi erillisen lausunnon, myös yhteensä yli miljardi euroa kriisejä lieventäviin toimiin maataloussektorille, Sarvamaa toteaa.

Hänen mukaansa maatalouden osalta budjettineuvotteluissa saatiin yli 400 miljoonaa euroa enemmän liikkumavaraa kuin komissio ehdotti. Nyt budjetissa on 1 032 miljoonaa euroa joustoa, jota voidaan käyttää muun muassa ennalta arvaamattomien kriisien hoitoon.

EU myös lunasti kesällä antamansa lupauksen 500 miljoonan euron maitopaketista.

Ensi vuonna EU käyttää maatalouden tukemiseen yli 42,6 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)