Verkkouutiset

PS:n Putkonen: maahanmuuttajille epäreilua etua sosiaalituilla – maahanmuuttokulut 2 miljardia vuodessa

Perussuomalaisten Matti Putkosen mielestä maahanmuutosta yhteiskunnalle aiheutuvat kulut ilmoitetaan aivan liian alhaisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Sisäasiainministeriön alaisen maahanmuuttoviraston väite, että maahanmuuton vuosikulut ovat noin 200 miljoonaa, on tarkoitushakuisesti liian alhainen. Perussuomalaisten esittämä maahanmuuton 1,5 miljardin euron vuosikulu on sekin alakanttiin”, perussuomalaisten ”työmies” Matti Putkonen sanoo tiedotteessaan.

Putkonen viittaa sekä Kelan raporttiin että Turun AMK:n tutkimukseen vuodelta 2009.

Kelan mukaan sosiaalietuuksia maksettiin vuonna 2011 yhteensä 31 miljardia euroa, josta työikäisille eli 17–64-vuotiaille meni 13 miljardia euroa.

”Työikäisille maksetusta summasta 660 miljoonaa euroa eli noin viisi prosenttia maksettiin maahanmuuttajille”, Putkonen toteaa.

”Kaikkien kuntien vuosikulut maahanmuuttajista ja vieraskielisistä vuonna 2013 olivat 942 miljoonaa euroa Turun lukuihin perustuen. Valtion menoja ei ole luvussa huomioitu, eikä ruotsinkielisiä luonnollisestikaan käsitellä vieraskielisinä”, Putkonen toteaa ja viittaa Turun AMK:n selvitykseen.

Hänen mukaansa maahanmuuton todelliset kulut liikkuvatkin 2 miljardin euron suuruusluokassa, kun otetaan huomioon myös toimeentulotuet, asumis- ja tulkkauskustannukset sekä viranhaltioiden palkkakustannukset.

”Epäreilu sosiaalituilla hankittu etu suomalaisiin duunareihin nähden sekoittaa työmarkkinoita ja sen taloudelliset haittavaikutukset ovat merkittävät”, Putkonen toteaa.

Putkonen vaatii läpinäkyvyyttä maahanmuuton kustannuksiin. Hänen mielestään vaikuttaa siltä, että viranomaiset systemaattisesti piilottelevat maahanmuuton todellisia kustannuksia.

”Maahanmuuttoviraston on vähintäänkin korjattava pilkkuvirheensä ja tunnustettava, että maahanmuuton vuosikulut ovat suuruusluokaltaan 2000 miljoonaa euroa eikä 200 miljoona euroa.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)