Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö Verkkouutisille: En puutu kokoomuksen pj-kisaan millään tavalla

Tasavallan presidentti tyrmää spekulaatiot hänen yhteyksistään kokoomuksen puheenjohtajakisaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kummastunut väitteistä, joilla hänen rooliaan arvioidaan Kokoomuksen puheenjohtajakilpailussa. Tasavallan presidentti kommentoi asiaa vastaamalla Verkkouutisten kysymyksiin.

– Joudun vastaamaan asiaan, mihin en haluaisi puuttua viiden metrin kepilläkään. Minä en ole puuttunut, enkä puutu, Kokoomuksen pj-kisaan millään tavalla. Kuten olen aiemmin todennut, en ole kenenkään etu- tai takapiru minkään puolueen missään valinnoissa, Niinistö toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Perjantaina Suomen Kuvalehti kirjoitti, että tasavallan presidentti olisi puheenjohtajaehdokas Petteri Orpon takana ja halunnut esimerkiksi hänet jo syksyllä mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan jäseneksi.

– Ulkoinen ja sisäinen turvallisuus liittyvät yhä kiinteämmin toisiinsa. Mielestäni on tärkeää, että sisäministeri on osa tässä päätöksenteossa. Siis ihan riippumatta siitä, kuka sisäministerinä on. Viime kaudella silloinen puoluejohtaja Päivi Räsänen oli jäsen, joten hän hoiti myös sisäisen turvallisuuden viestit ja tarpeet.

Lehdessä arvioitiin myös, että Niinistön olisi helpompi hoitaa ulkopolitiikkaa Orpon kuin Alexander Stubbin kanssa. Niinistön mukaan kyse on kaikkea muuta kuin henkilökysymys.

– Olen tehnyt yhteistyötä niin Stubbin kuin Orpon kanssa, kummankin näkemyksistä on ollut apua. Väite on minulle käsittämätön.

MTV:llä puolestaan arvioitiin, että puheenjohtajan nimellä olisi vaikutusta Sauli Niinistön päätökseen olla ehdolla vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Niinistö kuittaa asian tiiviisti.

– En ymmärrä alkuunkaan. Puheenjohtajan henkilöllä ei ole pienintäkään vaikutusta päätökseeni. Se syntyy ihan muusta pohdinnasta, Niinistö päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)