Verkkouutiset

”Poliittisten virkanimitysten aika on ohitse”

Espoon tulee toimia suunnannäyttäjänä julkisten virkojen täyttämisessä , sanovat kokoomuksen kansanedustajat ja Espoon kaupunginvaltuuston jäsenet Pia Kauma ja Sanna Lauslahti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espoon teknisen toimen johtaja jää eläkkeelle ensi kesänä. Virka julistetaan lähipäivinä avoimeen hakuun ja täytettäväksi elokuusta 2015 alkaen. Espoon henkilöstösäännön mukaisesti kaupunginhallituksen tehtävänä on julistaa virka haettavaksi niin, että varsinaisen valintapäätöksen tekee valtuusto.

– Espoon tulee toimia suunnannäyttäjänä julkisten virkojen täyttämisessä. Pätevimmät hakijat on etsittävä avoimen haun kautta. Paikkojen jakaminen ennalta tietyille poliittisille ryhmille saattaisi karsia pois monia huippuhakijoita vain puolueen jäsenkirjan perusteella tai sen vuoksi, ettei jäsenkirjaa ole Pia Kauma ja Sanna Lauslahti sanovat.

Heidän mukaansa suhmurointien aika on ohitse.

– Valintojen tulee lisätä kansalaisten luottamusta siihen, että tärkeisiin johtotehtäviin valitaan aina parhaat hakijat. Edellytämme, että Espoon teknisen toimen johtaja samoin kuin muut toimialajohtajat aikanaan valitaan pätevyyden, ei puoluejäsenkirjan perusteella, Lauslahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)