Verkkouutiset

SDP:n Viitanen patistaa työministeri Lindströmiä vaatimaan lisää työllisyysrahoja

Sosialidemokraattisen valtiovarainvaliokuntaryhmän vetäjä Pia Viitanen vaatii oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiltä (ps.) napakkuutta vuoden kolmannen lisätalousarvion laadinnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pia Viitasen mielestä työllisyysmäärärahat ovat alimitoitettu.

– Työllisyystilanne on kesän aikana entisestään huonontunut. Huolestuttavaa on erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden raju kasvu sekä nuorisotyöttömyys. Alexander Stubbin (kok.) valtiovarainministeriö esittää syksyn lisäbudjetissa vain noin 25 miljoonan euron lisäystä työllisyysmäärärahoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rahat tulevat loppumaan kesken vuoden, hän sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Viitanen muistuttaa, että Jari Lindström kritisoi voimakkaasti ennen kansanedustaja- ja ministeriuraansa silloista työllisyyspolitiikkaa tehottomaksi ja vaati aivan uusia tehokkaampia työllisyystoimia.

– Kevään lisäbudjetin yhteydessä koko valtiovarainvaliokunta kantoi huolta työllisyystilanteesta ja työllisyysmäärärahojen riittävyydestä. Tuolloin ELY-keskusten arvioiden mukaan lisämäärärahaa tarvitaan jo loppukesästä 110 miljoonaa euroa.

Käytännössä tuohon tarpeeseen olisi ehdottomasti pitänyt vastata kevään lisätalousarviossa. Nyt syksyn alettua on olennaista, että tarpeeseen vastataan heti ja oikeissa mittasuhteissa.

– Työllisyysmäärärahojen lisäys on tarpeeseen nähden alimitoitettu. Hallituksen esittämä summa ei vastaa edes kolmannesta välittämättömästä tarpeesta. Nyt ei ole varaa askarteluun, vaan tilanne on otettava haltuun.

Ensi vuonna tilanne heikkenee entisestään, kun hallitus leikkaa määrärahoja 50 miljoonaa euroa.

Viitasen mukaan ministeri Lindströmin pitäisi nyt terästäytyä ja ajaa voimakkaasti työttömien asiaa työ- ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön välisissä neuvotteluissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)