Verkkouutiset

Petteri Orpokin ehdolle kuntavaaleihin – kokoomus tavoittelee ”triplaa”

Kokoomuksen puoluesihteerin Janne Pesosen mukaan kokoomuksella on kasassa jo 2 500 kuntavaaliehdokasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen tavoitteena ensi huhtikuun kunnallisvaaleissa on uusia suurimman kuntapuolueen paikka.

– On ollut harvinaista, että joku puolue on kaksi kertaa peräkkäin suurin kuntavaaleissa. Kokoomus on sen tehnyt, Janne Pesonen kertoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa.

Pesosen mukaan suurimman puolueen asema on tullut ehdokashankinnalla: kokoomus on kyennyt pitämään ehdokasmääränsä 7 000:ssa samaan aikaan, kun keskusta ja SDP ovat joutuneet antamaan periksi.

– Viime kuntavaaleista kannatuksen nostaminen on haastavaa, mutta minimitavoitteena on olla historiallisesti kolmannen kerran peräkkäin ykkönen.

Pesosen mukaan viime kevään puoluebarometrin heikoista luvuista kokoomus on päässyt ylös. Puolue tavoittelee 7 200 ehdokasta, kasassa tavoitteesta on tällä hetkellä reilu kolmannes.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti lähtevänsä ehdokkaaksi kuntavaaleihin kotikunnastaan Turusta. Hän vetosi, että kaikki kokoomuksen ministerit ja kansanedustajat tekisivät samoin.

Kokoomus aikoo haastaa 100 000 suomalaista tekemään puolueen kanssa yhdessä vaaliohjelmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)