Verkkouutiset

Perussuomalaiset: Törkeää mustamaalaamista, täyttyykö vihapuheen tunnusmerkit

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on perin juurin sydämistynyt ilmeisesti ulkoministeriön virkamiehen lausunnosta Financial Timesille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Minun on hyvin vaikea uskoa, että (pääministeri David) Cameronin johtamat konservatiivit, jotka haluavat edistää innovatiivista, avointa ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa, liittoutuisivat perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaisten nousu perustuu pitkälti muukalaisvihamielisyyteen ja taaksepäin katsovaan 1980-lukulaiseen nostalgiaan, ministeriön virkamies totesi Financial Timesille.

– Emme voi sivuttaa tällaisia virkamiesten puheita olankohautuksella. Olemme pyytäneet ulkoministeriöltä ja ministeri Erkki Tuomiojalta (sd.) selvityksen täyttääkö virkamiehen lausunto vihapuheen tunnusmerkit, Riikka Slunga-Poutsalo sanoo.

– Odotamme selvityspyyntöön vastausta maanantaihin. Päätämme jatkotoimista sen jälkeen, hän sanoo.

Slunga-Poutsalon mukaan nyt on tehtävä loppu kolmanneksi suuriman puolueen jatkuvasta mustamaalaamisesta kansainvälisessä lehdistössä.

– Virkamiehen syyllistyminen tällaiseen on vakava ja anteeksiantamaton asia. Kansainvälinen lehdistö tulkitsee ministeriöiden virkamiesten kannanotot valtion viralliseksi kannaksi, hän sanoo.

Slunga-Poutsalon mielestä perussuomalaisten hartioille yritetään väkisin sovittaa rasistista äärioikeistolaista viittaa.

Hänen mukaansa tutkimuslaitosten arvotutkimukset suomalaisista puolueista kertovat muuta; perussuomalaiset ovat vasemmistokeskustalainen työväenpuolue.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)