Verkkouutiset

Perussuomalaiset haluaa vauhdittaa terrorismiin liittyviä lakihankkeita

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa jälleen vauhdittaa terrorismiin liittyviä lakihankkeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopassa ja maailmalla laajemminkin kasvaa voimakkaasti huoli radikalisoituneista kansalaisista, jotka lähtevät taistelemaan terroristijärjestöjen riveihin Irakiin ja Syyriaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa, että keskiviikkona YK:n turvallisuusneuvosto teki päätöksen, jonka mukaan sen jäsenmaiden tulee hyväksyä laki, jossa omien kansalaisten liittyminen jihadisteihin määritellään vakavaksi rikokseksi.

Perussuomalaiset muistuttaa, että puolue kiinnitti ongelmaan huomiota jo kolme vuotta sitten ja laati asiasta lakialoitteen. Vesa-Matti Saarakkala esitti aiheesta kirjallisen kysymyksen vuonna 2013 ja Ari Jalonen aiemmin tässä kuussa.

– Niihin kumpaankin vastauksen antanut sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoo jälkimmäisessä vastauksessaan, että ministeriö on käynnistänyt selvityksen mahdollisten säädösmuutosten tekemisestä. Muuten vastauksissa on lähinnä väheksytty kasvavaa ongelmaa, perussuomalaisten eduskuntaryhmä katsoo.

Perussuomalaiset haluaa kuulla, aikooko hallitus reagoida mitenkään YK:n turvaneuvoston päätökseen. Puolue odottaa, että hallitus tuo asiaan liittyvät lakihankkeet pikaisesti eduskuntaan.

– Hallituksen on viimein aika herätä ja tunnustaa jihadismiin liittyvät uhkat, eduskuntaryhmä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)