Verkkouutiset

Perussuomalaiset: Maahanmuuttopolitiikka uhkaa mitätöidä valtiontalouden kulukuurin

Nykyinen maahanmuuttopolitiikka uhkaa mitätöidä valtiontalouden yleisen kulukuurin, katsoo perussuomalaisten eduskuntaryhmä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten mielestä käsissä on kuitenkin paras ja vastuullisin julkisen talouden suunnitelma pitkään aikaan.

– Hyvä niin! Työllisyyttä tuetaan, julkiset menot laitetaan kuriin, totesi kansanedustaja Mika Niikko perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustelussa valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2016-2019

Niikko nosti esiin kaksi talousteemaa, jotka hänen mukaansa vaativat erityistä huomiota eli turvapaikanhakijat ja työllisyys.

– Nykyinen maahanmuuttopolitiikka uhkaa mitätöidä valtiontalouden yleisen kulukuurin. Kustannukset, jotka nykymenon jatkaminen synnyttäisi, eivät sisälly julkisen talouden suunnitelmaan. 30 000 turvapaikanhakijaa tarkoittaa vähintään 450 miljoonan euron hintalappua ensivuodelle. 450 miljoonaa euroa lisää velkaa, hän huomautti.

Niikon mukaan jos jatketaan nykylinjalla, tämä on vain kustannusten alkusoitto.

– Myönteinen turvapaikkapäätös hyppäyttää heti sosiaalituet täysimääräisiksi. Perheenyhdistämiset moninkertaistavat joukon. Tilastojen valossa heistä yli puolet voi olla työttöminä vielä kymmenenkin vuoden päästä. Se olisi turhauttava tilanne kaikille osapuolille.

Asuntomarkkinoille, koulutukseen, sosiaali- ja terveyssektorille, työllistämiseen, turvallisuuteen ja oikeuslaitokseen kasaantuu pitkän tähtäimen kustannuksia.

– Niitä ei ole edes vielä arvioitu, Niikko totesi.

Perussuomalaisten mukaan hallituksen ensisijainen tehtävä on etsiä päätöksissään Suomen ja suomalaisten etua.

– Suomen kansallinen etu olisi torjua turvallisten maiden läpi tulleiden turvapaikanhakijoiden maahantulo jo rajalla. Näin me lähettäisimme viestin tänne pyrkiville, ettei Suomi ole se luvattu maa, jonne pyritään vain paremman elintason toivossa, Niikko sanoi.

Kotouttamiseen kannattaa hänen mukaansa ohjata resursseja, mutta viisaasti.

– Edistämmekö integroitumista ja rauhaa rakentamalla suurmoskeijan yhdelle muslimien uskonhaaralle? Emme. Yrittäjäksi ryhtymistä sen sijaan kannattaa edistää. Paino työntekoon, ei sosiaalipalveluihin. Näin oppii parhaiten kieltä ja pääsee täkäläisen yhteiskunnan kärryille.

Työllisyyshaaste on ratkaistava

Niikko totesi, että Suomi on vientivetoinen talous. Työ lisääntyy ulkomaankaupasta. Ulkomaankauppa lisääntyy kustannuskilpailukyvystä.

– Edelliset hallitukset ummistivat silmät talouden realiteeteilta ja jatkoivat nousukauden kulutusta, vaikka tulopuoli romahti. Velaksi elämistä ei kuitenkaan voida jatkaa loputtomiin. Se on moraalisesti väärin, koska velat on maksettava, emmekä voi jättää lapsillemme perinnöksi pelkkää velkaa ja kurjuutta, Niikko sanoi.

Suomen työllisyysaste on jäänyt auttamattomasti jälkeen muista pohjoismaista. Tätä selittää Niikon mukaan osaltaan jäsenyys euroalueessa ja liian vahva valuutta.

– Toinen merkittävä tekijä kuitenkin on liian raskas ja tehoton julkinen sektori, jonka osalta välttämättömiä uudistuksia lykättiin viime hallitusten aikana vuodesta toiseen. Istuva hallitus kuitenkin on tiedostanut tarpeen välttämättömiin uudistuksiin, Niikko sanoi.

– Sote-uudistus etenee, ja hallitus tekee myös hartiavoimin työtä uusien työpaikkojen luomiseksi. Perussuomalaiset sitoutui hallitukseen lähtiessään taistelemaan jokaisen suomalaisen työpaikan puolesta viimeiseen asti, hän vakuutti.

Kustannuskilpailukyky lisääntyy perussuomalaisten mukaan hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen toimilla.

– Suuri vastuu on työmarkkinajärjestöillä, jotka voivat omalta osaltaan luoda edellytykset rakentavalle yhteistyölle, josta viime kädessä hyötyvät kaikki. Työllisyyden kasvu vähentää leikkauspaineita ja lisää hyvinvointia.

– Myös julkisen talouden sopeutuksella, normien purulla ja hallituksen strategisilla kärkihankkeilla on oma tärkeä vaikutuksensa sekä sisämarkkinoihin että ulkomaankauppaan. Sen sijaan, että yrittäjän aika menee lomakkeiden täyttämiseen, hänen on voitava keskityttyä työhönsä, Niikko sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)