Verkkouutiset

Keskustapomo: EU ei toimi nykyisellään niin hyvin kuin sen pitäisi

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajan mukaan ainoastaan vahva ja yhtenäinen Euroopan unioni pystyy vastaamaan talouden, turvallisuuden ja ilmastonmuutoksen suuriin haasteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rauhan ja vakauden juurruttaminen sekä taloudellisen yhteistyön lisääminen ovat keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaskan mielestä eurooppalaisen yhteisön suurimpia saavutuksia. Hänen mukaansa keskusteluun on noussut vaalien jälkeen epäilyksiä siitä, aikooko Suomi muuttaa EU-politiikkansa painopistettä eristäytymällä muusta maailmasta.

– Tällaisten epärealististen uhkakuvien maalaamiselle ei ole sijaa tämän päivän Euroopassa. Ainoastaan vahva ja yhtenäinen Euroopan unioni pystyy vastaamaan talouden, turvallisuuden ja ilmastonmuutoksen suuriin haasteisiin, Ovaska sanoo tiedotteessaan.

Keskusta haluaa hänen mukaansa, että Suomella on paikka kaikissa niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään.

– Meidän on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja käytännönläheinen Euroopan unionin jäsenmaa. Vain rakentavalla ja yhteistyöhakuisella politiikalla voimme yhdistää kansallisen edun ja yhteiset eurooppalaiset intressit.

Ovaskan mukaan Euroopan unioni ei toimi nykyisellään niin hyvin kuin sen pitäisi.

– Unionin on jatkossa keskityttävä ennen kaikkea talouden ja kilpailukyvyn kysymyksiin. Turhaa sääntelyä ja byrokratiaa on karsittava. Kansallisia joustoja on uskallettava vaatia, ja niitä on voitava toteuttaa paremmin käytännön arjessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)