Verkkouutiset

”Perhevapaissa ja lastenhoidossa lapsen edun on oltava itsestään selvä lähtökohta”

Kansanedustan mukaan yhteiskunta ohjaa nyt perheitä laittamaan lapset päivähoitoon, vaikka se ei ole kokonaistaloudellisestikaan edullisinta..
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin mukaan keskustelu perhevapaiden ja lastenhoidon tukien uudistamisen tarpeesta on ollut viime vuosina vilkasta.

Kotihoito on hänen mukaansa pienten lasten kohdalla kokonaistaloudellisesti edullisinta, ja siksi kaikki heikennykset kotihoidon tukeen tuovat yhteiskunnalle lisäkustannuksia lasten siirtyessä päiväkotihoitoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Päiväkotihoitoon kuluu ylivoimaisesti eniten veroeuroja, erityisesti kaikkein pienimpien, alle kolmevuotiaiden lasten kohdalla. Vuosikulut nousevat kaikkiaan yli 17 000 euron, Östman sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Perhevapaissa ja lastenhoidossa lapsen edun on Östmanin mukaan oltava itsestään selvä lähtökohta.

– Tällä hetkellä yhteiskunta ohjaa perheitä laittamaan lapset päivähoitoon, joka tapahtuu suurissa lapsiryhmissä päiväkodeissa.

Hänen mukaansa kristillisdemokraatit ovat ehdottaneet niin sanottua ”taaperobonusta”, joka korvaisi kaikki nykyisen lasten hoidon tuet. Hyötyjinä tässä mallissa olisivat erityisesti epätyypillisissä työsuhteissa olevat ja pätkätöitä tekevät sekä itse lapsen hoidon järjestävät ja monilapsiset perheet.

– Ajatuksena on, että raha seuraa lasta. Perhe voisi käyttää taaperobonusta joustavasti joko hoivapalvelujen ostamiseen tai kotihoitoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)