Verkkouutiset

Kansanedustaja kaataa oman puolueensa hallitusta – ”Ei pienintäkään pistosta”

Markus Mustajärven mielestä kuntauudistuksen motiivina on avata tie yksityistämiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opposition välikysymyksen allekirjoittajiin kuuluu kaksi vasemmistoliiton jäsentä: kansanedustajat Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho. Tilanteen tekee erikoiseksi se, että vasemmistoliitto istuu myös hallituksessa. Välikysymyksen tavoitteena on kaataa hallitus, joten Mustajärvi ja Yrttiaho haluavat kaataa oman puoleensa hallituksen.

– Vasemmistoliittolaisena en tuntenut pienintäkään pistosta siitä, että allekirjoitin välikysymyksen, sanoo Mustajärvi.

Tilannetta selittä, että Mustajärvi ja Yrttiaho ovat saaneet potkut puolueensa eduskuntaryhmästä ja kuuluvat omaan vasenryhmäänsä. Heidät erotettiin vasemmistoliiton ryhmästä heti edellisten vaalien jälkeen, koska he äänestivät Jyrki Kataisen hallitukselle epäluottamuslausetta.

Mustajärven sanoo, että kokoomus ”ruhjomalla ruhjoo ylhäältä alas” kuntalakia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista.

– Julkilausumaton peruste on, että kun rakenteet murskataan ja kunnat pakotetaan suurempiin yksiköihin, se avaa tien massiiviselle yksityistämiselle.

Mustajärven mielestä vasemmistopuolueiden ei pitäisi istua samassa hallituksessa.

– Arvostelen koko suomalaista vasemmistoa, että tätä ei ole nostettu keskustelun keskiöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)