Verkkouutiset

MT-kysely: 26 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä

Läntisen sotilasliiton Naton jäsenyys houkuttaa 26 prosenttia suomalaisista mutta eri mieltä on 48 prosenttia, kertoo Maaseudun Tulevaisuus teettämänsä kyselyn perusteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Läntisen sotilasliiton Naton jäsenyys houkuttaa Maaseudun Tulevaisuuden mukaan 26 prosenttia suomalaisista. Eri mieltä lehden viime viikonvaihteessa teettämässä kyselyssä on 48 prosenttia.

Kokoomuksen kannattajista yli puolet haluaisi Suomen hakevan Naton jäsenyyttä. Muissa suurissa puolueissa sitä mieltä on lehden mukaan enintään 30 prosenttia ja eri mieltä yli puolet

Eduskunnan ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat Matti Vanhanen (kesk.) ja Ilkka Kanerva (kok.) tulkitsevat lehden mukaan kyselyn tulosta niin, että se on linjassa viime vuosien Nato-kyselyjen kanssa.

Kanervan mielestä kyselyn suurin yllätys on itse asiassa juuri se, että tulos on kutakuinkin sama kuin ennen, vaikka ympäröivässä todellisuudessa kansainväliset jännitteet lisääntyvät.

Vanhanen puolestaan arvelee tuloksen selittyvän sillä, että ihmiset tekevät samoista asioista keskenään täysin päinvastaisia johtopäätöksiä.

MT:n kyselyn toteutti Gallup Elintarviketieto. Kyselyssä oli 1 034 vastaajaa, ja virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)