Verkkouutiset

Kansanedustaja: Epämääräinen viittaus kasvaviin riskeihin ei oikeuta puuttumista perusoikeuksiin

Kansanedustaja Mika Kari (sd.) vaatii varmistamaan kansalaisten oikeusturvan tiedustelua koskevan lainsäädännön valmistelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti 20. elokuussa käynnistää siviili- ja sotilastiedustelua koskevan lainsäädännön valmistelun. Kyseessä on lainsäädäntö, joka koskee turvallisuusviranomaisten tiedonhankintaa, toimintaedellytyksiä ja -valtuuksia.

– Kyseessä on jo viime hallituskaudella valmisteltu mittava lainsäädäntöhanke, jolla voi olla toteutuessaan välittömiä vaikutuksia kansalaisten perusoikeuksiin ja sotilaallisesti liittoutumattoman maan rooliin kansainvälisessä tiedustelutoiminnassa, sanoo SDP:n kansanedustaja Mika Kari tiedotteessaan.

Hänen mielestään ”pelkkä epämääräinen viittaus kasvaviin riskeihin ja Suomeen kohdistuviin uhkiin hallitusohjelmassa eivät oikeuta puuttumista kansalaisten perusoikeuksiin”.

– Perusoikeuksia ja kansallisia turvallisuustarpeita tulee arvioida laaja-alaisesti niin, että myös nykyinen oppositio pidetään lainvalmistelutyössä tiiviisti mukana, Kari vaatii.

Hänen mielestään on perusteltua, että ennen laaja-alaisten lainsäädäntöhankkeiden valmistelua sille varmistetaan laaja parlamentaarinen tuki muodostamalla eri valmisteluryhmien töiden koordinoimiseksi näille yhteinen parlamentaarinen ohjausryhmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)