Verkkouutiset

Pirkko Mattila Savon Sanomille: Hallitus käsittelee Fimean sijoituspaikkaa ennen kesälomia

Sosiaali- ja terveysministerin mukaan Fimean sijoituspaikka on viimein päätettävä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) sanoo Savon Sanomille, että esitys Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikasta on tarkoitus tuoda hallituksen käsittelyyn ennen kesäkuuta.

– Pyrin toimimaan niin ja vaikuttamaan siihen, että esitys tulisi hallitukselle ennen kesälomia, Mattila sanoo.

Hänen mukaansa Fimean sijoituspaikasta on nyt saatava aikaan ratkaisu.

– Olen jo kuudes ministeri, joka tätä pyörittelee. Hallituksen on tehtävä asiasta sellainen päätös, jonka kanssa se pystyy elämään. Suomalaisen lääkealan vahva osaaminen on saatava parhaaseen mahdolliseen käyttöön.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi Savon Sanomien haastattelussa helmikuussa, että Fimean päätoimipaikka pitäisi säilyttää Kuopiossa. Edellinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) olisi siirtänyt Fimean päätoimipaikan Helsinkiin.

Mattilan mukaan hänellä ei ole ministerintyössään toistaiseksi ollut aikaa perehtyä Fimea-asiaan. Lisäksi Mattilan aikaa on vienyt myös, että Suomi tavoittelee Euroopan lääkevirastoa Suomeen. Lääkevirasto sijaitsee tällä hetkellä Lontoossa, mutta se pitää siirtää muualle Iso-Britannian EU-eron vuoksi.

Mattila uskoo, että Euroopan lääkevirasto tullaan sijoittamaan johonkin Pohjoismaahan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)