Pirkko Mattila Savon Sanomille: Hallitus käsittelee Fimean sijoituspaikkaa ennen kesälomia

Sosiaali- ja terveysministerin mukaan Fimean sijoituspaikka on viimein päätettävä.

  • LKS 20170216 Perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila eduskunnan suullisella kyselytunnilla torstaina Helsingissä 16. helmikuuta 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Pirkko Mattila.

    ()

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) sanoo Savon Sanomille, että esitys Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikasta on tarkoitus tuoda hallituksen käsittelyyn ennen kesäkuuta.

– Pyrin toimimaan niin ja vaikuttamaan siihen, että esitys tulisi hallitukselle ennen kesälomia, Mattila sanoo.

Hänen mukaansa Fimean sijoituspaikasta on nyt saatava aikaan ratkaisu.

– Olen jo kuudes ministeri, joka tätä pyörittelee. Hallituksen on tehtävä asiasta sellainen päätös, jonka kanssa se pystyy elämään. Suomalaisen lääkealan vahva osaaminen on saatava parhaaseen mahdolliseen käyttöön.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi Savon Sanomien haastattelussa helmikuussa, että Fimean päätoimipaikka pitäisi säilyttää Kuopiossa. Edellinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) olisi siirtänyt Fimean päätoimipaikan Helsinkiin.

Mattilan mukaan hänellä ei ole ministerintyössään toistaiseksi ollut aikaa perehtyä Fimea-asiaan. Lisäksi Mattilan aikaa on vienyt myös, että Suomi tavoittelee Euroopan lääkevirastoa Suomeen. Lääkevirasto sijaitsee tällä hetkellä Lontoossa, mutta se pitää siirtää muualle Iso-Britannian EU-eron vuoksi.

Mattila uskoo, että Euroopan lääkevirasto tullaan sijoittamaan johonkin Pohjoismaahan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.