Männistö: Kokoomus vastustaa Eurooppa-tason kiristyksiä aselainsäädäntöön Suomessa

Kokoomuksen helsinkiläinen kansanedustaja ja Suuren valiokunnan jäsen Lasse Männistö kertoo kokoomuksen vastustavan EU-komission tiedonannossa esillä olevia alustavia ajatuksia eurooppalaisen aselainsäädännön kiristämisestä Suomessa.

  • IMA 20041025 TUUSULA - METSÄSTYS: Sorsastus: mies sorsastaa syksyllä Tuusulassa. /

    ()

Eduskunta käsitteli Euroopan komission tiedonantoa kokouksessaan perjantaina.

– Vastustamme sellaisia muutoksia, jotka heikentävät tai selvästi hankaloittavat mahdollisuuksia harjoittaa aktiivista reserviläistoimintaa, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, metsästystä ja ampumaurheilua, Männistö sanoo.

Hänen mukaansa Eurooppa-tason lainsäädännön harmonisointi on tärkeää monissa asioissa, mutta aselainsäädännön erityispiirteet ovat kaikissa jäsenvaltioissa hyvin erilaiset, johtuen monista vahvoista perinteistä esimerkiksi metsästyksen osalta.

Männistö luottaa uusien rajoitteiden sijaan vankasti suomalaisiin harrastajiin.

– Itse uskon vakaasti järkevien ja vastuullisten aseharrastajien toimivan jatkossakin noudattaen äärimmäistä turvallisuutta ilman uusia rajoitteita. Aivan kuten he ovat toimineet tähänkin asti.

Komission tiedonanto ei ole lainsäädäntöehdotus ja vakiintuneen tulkinnan mukaan ampuma-aseiden omistamisen ja kaupan sääntely kuuluu Suomessa eduskunnan toimivaltaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.