Verkkouutiset

”Kuntapalveluiden kustannukset hukkuvat massaan”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Outi Mäkelä ja Lenita Toivakka vaativat kuntien kustannuksia avattaviksi. Heidän mukaansa todellisia kustannuksia on avattava palveluiden kehittämiseksi ja kustannustietoisuuden lisäämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Lenita Toivakka haluavat tiedotteessaan painottaa kuntatalouden remontissa läpinäkyvyyden merkitystä kuntien kustannuksissa. Heidän mukaansa kuntalaisilla tai aina edes päättäjilläkään ei ole mahdollisuutta nähdä yksittäisten palveluiden todellista hintaa.

– Tällä hetkellä yksittäisten kuntapalveluiden kustannukset hukkuvat massaan.

Kustannustietoisuus ja –avoimuus ovat kansanedustajien mukaan edellytys sille, että kuntalaisille tuotettuja palveluita kyetään kehittämään kustannustehokkaasti. ”Tämä tarkoittaa myös, että tällöin yrityksille avataan ovet osallistua kyseisten palveluiden tuottamiseen, mikäli he kykenevät tähän tarpeeksi kilpailukykyisesti”, he kirjoittavat.

– Kuntalaisilla, sekä asiakkaina, että veronmaksajina olisi oikeus tietää, mitkä ovat palveluiden todelliset kustannukset ja miten ne ovat kehittyneet.

Toivakan mukaan avoimuuden kautta tuleva lievä pakko vertailla oman kunnan kustannuksia sekä toisiin kuntiin että yrityksiin asettaisi kuntapäättäjät pohtimaan oman tuotannon laatua ja tuottavuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)