Verkkouutiset

Timo Soini: Schengen murenee, jos EU ei saa ulkorajojaan kuntoon

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) pelkää Lännen Median haastattelussa, että Schengen-sopimus murtuu, jos EU ei saa rajavalvontaa kuriin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Joko ulkorajat saadaan valvontaan yhteisellä politiikalla tai sitten Schengen-alue murenee, Timo Soini sanoo Lännen Median haastattelussa, joka on ilmestynyt muun muassa Turun Sanomissa.

Soini viittaa Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin lausuntoon, jossa tämä puhuu kahden kuukauden aikarajasta pelastaa Schengen.

Soinin mukaan Schengenin sopimusta ei välttämättä julisteta kuolleeksi, mutta se hapertuu, kun maat yksi toisensa jälkeen pistävät rajatarkastuksia pystyyn. Myös sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on ollut huolissaan Schengenin tulevaisuudesta.

Soinin mukaan kansainvälisen yhteisön, Euroopan etunenässä, pitää kiinnittää huomiota sodan juurisyihin Syyriassa ja Irakissa. Ainoa ratkaisu tilanteen rauhoittamiseksi on hänen mukaansa kansainvälinen yhteistyö, jolla Isil saadaan murrettua.

Soini korostaa rauhan edellytysten puolesta toimimista.

– Sillä tavalla ei tule tarvetta turvapaikanhakuun, vaan taloudelliset siirtolaiset ovat liikkeellä oikeilla nimillä. Tämä tuppaa unohtumaan julkisessa keskustelussa, että tilanne johtuu sodista ja terrorismista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)