Verkkouutiset

Li Andersson: Brexit-äänestyksen tulos protesti poliittista eliittiä vastaan

Li Andersson haluaa muuttaa unionin ja Euroopan poliittista suuntaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii sekä EU:n että rahaliiton uudistusta puheessaan eduskunnan täysistunnon Brexit-keskustelussa. Nykyinen EU ei hänen mukaansa ole pystynyt lunastamaan lupauksiaan kansalaisten hyvinvoinnin parantamisesta.

– Kaikki unionin jäsenmaat, riippumatta eurojäsenyydestä, ovat kilpaa leikanneet julkisia menojaan viimeisten vuosien aikana. Samalla veroparatiisitalouden on annettu rehottaa ja on jatkettu palkkojen ja verojen alennuskilpailua, Li Andersson toteaa tiedotteessaan.

Andersson näkee, että Brexit-äänestyksen tulos on luettava protestina poliittista eliittiä vastaan. Hänen mukaansa EU:sta tullut symboli viimeisten vuosikymmenten kehitykselle, jossa ihmiset ovat yhä vahvemmin jakautuneet globalisaation voittajiin ja häviäjiin. Hän haluaa muuttaa unionin ja Euroopan poliittista suuntaa.

– Pankkeja, rahalaitoksia ja pääomia suojeleva unioni on huono unioni. Eurooppalaisen yhteistyön tulee lisätä ihmisten hyvinvointia, turvallisuudentunnetta ja tulevaisuudenuskoa, ei vähentää niitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)