Verkkouutiset

Kokoomuksen Lauslahti vapauttaisi kauppojen aukioloajat

Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahden mukaan digitaalinen ympäristö on muuttanut kaupankäyntiä niin, että kauppojen aukiolojen sääntely voitaisiin jo lopettaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykylainsäädäntö määrittää aukioloajat ja -päivät yksityiskohtaisesti. Laissa luetellaan myös 17 eri poikkeusta, joita rajoitukset eivät koske. Näihin kuuluvat esimerkiksi kioskit, kukkakaupat ja alle 400 neliömerin päivittäistavarakaupat.

– Yrittäjät ovat nyt hyvin eriarvoisessa asemassa. Tulevaisuuden voittajia ovat ne liikkeet, jotka voivat yhdistää digitaalisen ja fyysisen kaupan toisiinsa. Internet-aikakaudella kuluttajat ostavat kodinkoneita ja vaatteita mihin aikaan tahansa vuorokaudesta, Lauslahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lauslahden mukaan aukioloaikojen vapauttamisella voidaan luoda myös lisää työpaikkoja. Esimerkiksi Venäjältä vierailee huomattava määrä turisteja erityisesti joulun jälkeisinä päivinä.

– Ostajia olisi hyvin liikkeellä, mutta he joutuvat pettymään kauppojen ovien ollessa suljettuina. Nykyisessä taloustilanteessa Suomi tarvitsee jokaisen euron, jolla luodaan työtä ja kasvua Suomeen, Lauslahti perustelee.

Lauslahti vaatii, että kauppojen ja palveluliikkeiden aukioloajat vapautetaan täysin. Siten päästään eroon byrokraattisesta ja kalliista poikkeuslupamenettelystä. Samalla säästetään, kun lupabyrokraatteja tarvitaan vähemmän.

– Tässä on yksi konkreettinen normitalkootoimi. Kuluttajien käyttäytyminen ratkaisee lopulta kannattavuuden. Annetaan yrittäjille valta päättää siitä, milloin ovet ovat auki.

Lauslahti on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)