Verkkouutiset

Kristillisdemokraattien Laukkanen: Pikavipin saa edelleen liian helposti

Kansanedustaja Antero Laukkasen (kd.) mielestä, on syytä arvioida, onko luottojen myöntäminen kaikesta huolimatta edelleen liian helppoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Seuraukset pikavippi- ja luottokierteestä ovat ihmisille tuhoisat. Maksuhäiriön jälkeen elämä vaikeutuu olennaisesti, esimerkiksi vuokra-asuntoa ei saa yleisiltä markkinoilta, jopa oman puhelinliittymän saaminen hankaloituu, Antero Laukkanen toteaa.

Maksuhäiriöisten ihmisten määrä nousi viime vuonna ennätykseen, kun maksuhäiriörekisterissä oli 370 000 ihmistä.

Perjantaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Laukkanen perää hallitukselta toimenpiteitä kansalaisten maksuhäiriöiden vähentämiseksi.

– Miten hallitus aikoo rajoittaa pikavippien euromäärien kasvua ja pyrkii vähentämään erityisesti keski-ikäisten velkaongelmia, Laukkanen kysyy.

Laukkasen mukaan tietoutta sosiaalisen luototuksen mahdollisuuksista kunnissa pitäisi lisätä. Olisi hyvä, jos sen käyttöönotto olisi nykyistä laajempaa. Erityisen tärkeää on, ettei maksuongelmien kanssa painiva joudu kohtuuttoman pitkään odottaa velkaneuvontaan ja sitä kautta mahdollisesti sosiaalisen luototuksen piiriin pääsemistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)