Verkkouutiset

Susanna Koski: Suomen taloutta ei tällä menolla saada takaisin raiteilleen

Kansanedustajan mukaan hieman yli yhden prosentin talouskasvuun ei voi mitenkään olla tyytyväinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Kosken mukaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä ei näytä olevan luvassa työllisyystavoitteen kannalta riittäviä veronkevennyksiä tai talouskasvua merkittävästi vauhdittavia uudelleenkohdennuksia.

– Valtion talouden alijäämäkehitys ja velkaantuminen taittuvat ainoastaan tositoimilla, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Hänen mukaansa moni erehtyy pitämään hauraita kasvunäkymiä todenmukaista positiivisempana. Piirun verran yli yhden prosentin talouskasvuun ei Kosken mukaan voi kuitenkaan mitenkään olla tyytyväinen.

– Sakkaavien ja supistuvien vientimarkkinoiden ryydittämänä tuosta hiuksenhienosta talouden kasvusta ei ole aihetta iloon. Suomen taloutta ei tällä menolla saada takaisin raiteilleen, vaikka vienti ja talouden kasvu olisivat reippaasti positiivisempiakin.

Kosken mukaan Suomessa pitäisi esimerkiksi harkita palkkatyön ja osittaisen sosiaaliturvan yhdistämistä, jotta työllisyysaste saadaan korkeammaksi ja ”yhteisen kakun leipomiseen osallistuisi nykyistä useampi”. Kenelläkään ei hänen mukaansa pitäisi olla varaa jättää välttämättömiä uudistuksia ja muutoksia tekemättä vain oman poliittisen uransa jatkumisen takia.

– Nyt tarvitaan kipeästi sellaisia päättäjiä, jotka uskaltavat tehdä rohkeita ja vaikeitakin päätöksiä koko kansakunnan ja tulevien sukupolvien hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)