Verkkouutiset

KNL-soppa kiehuu: Susanna Kosken luottamus halutaan yhä mitata

Kokoomuksen Nuorten Liiton elokuinen puheenjohtajakisa nostattaa yhä kierroksia osassa jäsenistöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

KNL:n liittohallitus äänesti lauantaina 85-vuotisjuhliensa alla esityksestä, jossa vajaat 40 jäsenyhdistysten ja piirijärjestöjen puheenjohtajaa vaati ylimääräisen liittokokouksen kutsumista koolle. KNL:n liittohallitus hylkäsi asian äänin 6–4. Yksi hallituksen jäsen äänesti tyhjää.

Kokoomusnuorten sääntöjen mukaan ylimääräinen liittokokous pidetään ”kun liittohallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) liiton äänioikeutetuista jäsenistä sitä liittohallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii”.

Liittohallituksen enemmistö katsoi lauantaina, ettei uutta liiton kokousta vaatineiden yhdistysten puheenjohtajien määrä riittänyt. Vaatimus halutaan kuitenkin Verkkouutisten tietojen mukaan tuoda uuteen käsittelyyn. Toisen tulkinnan mukaan KNL:n sääntöjen edellyttämällä yhdellä kymmenesosalla tarkoitetaan järjestön jäsenyhdistyksiä, ei yksittäisiä henkilöjäseniä.

Uutta liittokokousta vaativista puheenjohtajista suurin osa tulee Verkkouutisten tietojen mukaan Matias Marttisen tukijoukoista. Marttinen oli KNL:n piirijärjestöjen ylivoimainen suosikki puheenjohtajaksi. Hän kuitenkin hävisi postitse toimitetun neuvoa-antavan jäsenäänestyksen täpärästi Susanna Koskelle. Koski sai äänestyksessä 210 ääntä, Marttinen 201. Äänistä 22 hylättiin. Ehdokkaiden tekemän herrasmiessopimuksen mukaisesti jäsenäänestyksen voittaja valittiin elokuun liittokokouksessa Tampereella puheenjohtajaksi.

Marttinen on toiminut lokakuun puolesta välistä lähtien kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä.

Uutta liittokokousta vaativat tahot perustelevat vaatimustaan KNL:n puheenjohtajakisan kampanjointiin liittyvillä epäselvyyksillä. Uuden liittokokouksen vaatijat kaipaavat Verkkouutisten tietojen mukaan yhä selventävää keskustelua siitä, mikä on kampanjoinnissa sallittua. Heidän mukaansa kokoomuksen ja KNL:n yhteistä jäsenrekisteriä on käytetty kampanjoinnissa kyseenalaisesti.

Väärinkäytösepäilyt on käsitelty puoluesihteeri Taru Tujusen johdolla lokakuussa ja ne ovat olleet tiedossa jo kesällä. Tujunen tutkitutti jäsenrekisterin käytön sen jälkeen, kun yksityishenkilö teki asiasta selvityspyynnön. Tujunen on kertonut julkisuudessa, että rikosepäilyt osoittautuivat aiheettomiksi, ja asia on puolueen osalta loppuun käsitelty.

Marttista kannattaneet joukot haluaisivat mitata Kosken luottamuksen puheenjohtajana. Uutta puheenjohtajaehdokasta ei ainakaan vielä ole tiedossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)