Verkkouutiset

Kokoomusedustajat: Maaseutua ja kaupunkia ei tule asettaa vastakkain

Outi Mäkelä ja Mari-Leena Talvitie iloitsevat kokoomuksen kunta- ja kaupunkipoliittisesta kannanotosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Mari-Leena Talvitie ovat tyytyväisiä viikonloppuna Kokoomuksen puoluekokouksessa käsiteltävään kokoomuksen kunta- ja kaupunkipoliittiseen kannanottoon. Kannanotossa linjataan kokoomuslaisia näkemyksiä siitä, millainen tulevaisuuden kunta on.

– Tulevaisuuden kunnat erilaistuvat ja luovat sitä kautta elinvoimaa; koulutusta ja osaamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, edistävät asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä mahdollistavat monipuolisen kuntademokratian toteutumisen. Maakunnat keskittyvät sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen sekä alueellisen elinvoimaa edistämiseen. Elinvoimaiset kaupunkiseudut ja maakuntakeskukset määrittelevät Suomen menestymisen, Talvitie toteaa tiedotteessa.

Kannanotossa huomautetaan, että kaupunkien kasvusta huolimatta maaseutua ja kaupunkia ei tulisi asettaa vastakkain, vaan tärkeämpää olisi löytää alueelliset vahvuudet kaikkialta Suomesta. Tiivistyvä asuminen, tehostettu palveluverkosto ja alueellinen yhteistyö ovat kehityksen suuntia niin kaupungeissa kuin maaseutukunnissa.

– Uusien digitaalisten liikennepalvelujen käyttöönotto mahdollistaa julkisen liikenteen palvelujen sekä reitti- ja matkatietojen yhdistämisen uudella tavalla. Julkinen, avoin data takaa sen, että tarvittava tieto on aina asukkaiden ja yritysten hyödynnettävissä, Mäkelä lisää.

Kansanedustajat myös tähdentävät, että hallinnon avoimuus vahvistaa luottamusta ja ”vireillä olevista asioista, päätöksenteon taustoista ja seurauksista on oltava saatavissa tietoa ymmärrettävässä muodossa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)