Verkkouutiset

Kokoomus: Suomalaiset ISIL-taistelijat oikeuden eteen tekemistään rikoksista

Koska ääri-islamistisen ISIL-järjestön muodostama turvallisuusuhka koskettaa myös Suomea, on kokoomuksen eduskuntaryhmän mukaan vahvasti suomalaisten intresseissä osallistua äärijärjestön vastaiseen työhön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi tukee kehitysyhteistyön kautta Syyriaa ja sen naapurivaltioita ja antaa humanitaarista apua ISIL:n uhreille. Lisäksi Suomi antaa koulutuksellista apua ISIL:iä vastaan taisteleville peshmerga-joukoille Pohjois-Irakissa.

– Nämä valitut toimenpiteet ovat Suomelle kaikkein luontevimpia tapoja antaa oma panoksensa ISIL:n vastaiseen työhön, totesi kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa pitänyt kansanedustaja Pertti Salolainen.

Eduskunta keskusteli tiistaina Suomen osallistumisesta turvallisuussektorin koulutusyhteistyöhön Irakissa.

Salolaisen mukaan emme voi katsella toimettomina sivusta, kun Lähi-itä on uhkaavasti luisumassa kohti ennennäkemätöntä barbariaa. Samalla on kuitenkin välttämätöntä kiinnittää erityistä huomiota kouluttajien omaturvaan alueella, jolla turvallisuusriskit ovat erittäin konkreettiset.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä haluaa myös kiinnittää erityistä huomiota niihin ISIL-taistelijoihin, jotka ovat lähteneet Suomesta. Suomeen mahdollisesti palatessaan nämä henkilöt muodostavat vakavan turvallisuusuhkan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä sellaista ISIL-taistelijaa, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta, ei tule päästää takaisin maahan.

– Mikäli paluuta Suomeen aikovalla on Suomen kansalaisuus, tulee tällainen henkilö tuomita ISIL:n riveissä tekemistään rikoksista asianmukaisiin rangaistuksiin, Salolainen sanoi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä uskoo, että näin toimimalla myös ennaltaehkäistään terroristien paluuta Suomeen. Kun ISIL-taistelija tietää joutuvansa Suomessa oikeuden eteen, nostaa se todennäköisesti merkittävästi kynnystä toteuttaa aikeet paluusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)