Verkkouutiset

Kokoomusnuoret ja PS-nuoret vaativat hallituksen etenemään uudistuksissaan

Kokoomusnuoret ja Perussuomalaisten Nuoret vaativat hallitusta etenemään määrätietoisesti agendallaan olevissa uudistuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus voi päästä kunnianhimoiseen tavoitteeseensa Suomen suunnan kääntämisestä vain kunnianhimoisilla teoilla. Lepsuiluun ja puolivillaisiin vesitettyihin ratkaisuihin ei nuorisojärjestöjen mukaan ole varaa.

Esimerkkeinä junnaavista uudistuksista nuorisojärjestöt nostavat liikennekaaren, kielikokeilun ja alkoholilain uudistamisen.

– Ministeri (Anne) Bernerin (kesk.) esitys liikennekaaresta on saatava pikaisesti eteenpäin. Työmarkkinat ja erilaisten palveluiden tarjoaminen ovat valtavan murroksen keskellä. Esimerkiksi taksialaa koskeva lainsäädäntö kaipaa kipeästi päivittämistä 2000-luvulle. Nykyinen järjestelmä, jossa taksialaa säännellään voimakkaasti, on toimimaton niin kuluttajien kuin halukkaiden taksiliikenteen harjoittajienkien näkökulmasta, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan on olennaista ymmärtää, että samanlaiset toimintamallit eivät välttämättä toimi yhtä hyvin Suomen jokaisessa kolkassa.

– Esimerkiksi kielipolitiikassa tulisi aivan objektiivisesti arvioida, mikä ratkaisu sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen. Hallitus on sitoutunut kielikokeiluun, joissa tietyillä alueilla opiskeltaisiin ruotsin sijasta vapaavalintaista kieltä. Toimeenpano antaa yhä odottaa itseään, hän sanoo.

– Suurin virhe, minkä hallitus voisi tässä vaiheessa tehdä, olisi alkaa tuijotella pelkästään kannatuslukuja. Välttämättömistä päätöksistä ei aina saa välitöntä kiitosta, mutta myöhemmin viisaiden ratkaisujen tulokset kyllä nähdään, Sazonov ja Tynkkynen sanovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)