Verkkouutiset

Keskuskauppakamari: Julkinen talous kuntoon kolmen askeleen ohjelmalla

Keskuskauppakamari ehdottaa kolmen askeleen ohjelmaa julkisten menojen palauttamiseksi 50 prosenttiin bruttokansatuotteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamiseksi olisi Keskuskauppakamarin mukaan julkisten menojen jäädyttäminen. Toinen askel olisi luopuminen 50–50-mallista, jonka mukaan talous tasapainotetaan yhtä suurella veronkorotusten ja menoleikkausten määrällä.

Kolmas askel on kymmenen kohdan kuntoutusohjelma, jonka Keskuskauppakamari on koonnut talouden tervehdyttämiseksi. Ohjelma sisältää toimenpiteitä julkisen sektorin tuottavuuden parantamiseksi, tulonsiirtojen leikkaamiseksi ja julkisten palveluiden karsimiseksi.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilän mukaan julkisten menojen palauttaminen takaisin 50 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä edellyttää julkisten menojen jäädyttämistä sekä noin 2,2 prosentin vuotuista talouskasvua.

– Koska tähän kasvuvauhtiin pääseminen on epätodennäköistä, tarvitaan myös muita toimenpiteitä julkisen sektorin menojen kuriin saamiseksi ja erityisesti kuntien taloudenpidon tasapainottamiseksi, Penttilä kertoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)