Verkkouutiset

Katainen Kreikassa – Halla-aho: olisi hyvä, että kolmannesta tukipaketista kerrottaisiin ennen vaaleja

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho lähettää terveisiä pääministeri Jyrki Kataiselle, joka vierailee torstaina ja perjantaina Kreikassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) vierailee torstaina ja perjantaina Kreikassa. Katainen tapaa kollegansa, Kreikan pääministeri Antonis Samarasin. Kreikan on arvioitu pyrkivän vakuuttamaan unionia uuden tukipaketin tarpeesta.

– Minusta olisi hyvä, että kolmannesta tukipaketista kerrottaisiin ennen toukokuun eurovaaleja, suuren valiokunnan jäsen Jussi Halla-aho (ps.) sanoi torstaina Ylen Ykkösaamussa.

Halla-aho arvioi uuden tukipaketin olevan ”osalle puolueista vaikea asia”.

– Markkinoilla pidetään jokseenkin varmana, että Kreikka tarvitsee uuden tukipaketin. Se voi olla 10 miljardia tai siitä ylöspäin.

– Velkojen leikkuu on täysin välttämättä edessä, Halla-aho sanoo.

Euroryhmän puheenjohtaja, Hollannin talousministeri Jeroen Dijsselbloem on arvioinut, että uudesta rahoitustuesta päätettäisiin elokuussa.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) mielestä Kreikalla on edelleen paljon tehtävää esimerkiksi verotuksessa ja kilpailun tervehdyttämisessä. Vaikka julkisella sektorilla on hänen mukaansa tehty paljon tervehdyttämistoimia, Kreikasta löytyy edelleen ”vähän pöhöttynyttäkin julkishallintoa”.

Halla-ahon mielestä Kreikan kasvun eväät on tuhottu tehokkaasti. EU ei ole hänen mielestään pyrkinyt tukitoimilla pelastamaan Kreikkaa, vaan euron, josta Kreikka tulisi hänen mielestään edelleen erottaa. Kumpula-Natrinkin mielestä Kreikkaa on pelastuttu liian rajuin toimin.

Sekä Halla-aho että Kumpula-Natri ovat ehdolla toukokuun eurovaaleissa.

Myös Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) on torstaina ja perjantaina Kreikassa. Stubb osallistuu EU:n epäviralliseen kauppaministerikokoukseen Ateenassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)