Verkkouutiset

Jutta Urpilainen: Kannattaisi hahmottaa ilmastotavoitteiden mahdollisuudet

Kansanedustajan mukaan ympäristöystävälliset ratkaisut tulevat Pariisin sopimuksen myötä entistä arvokkaammiksi valttikorteiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Jutta Urpilainen näkee, että Suomalaisten kannattaisi hahmottaa mahdollisuudet, jotka liittyvät konkreettisiin tavoitteisiin ilmaston hyväksi.

– Suhteessa väkilukuun meillä ”vihreän kullan maana” on maailman neljänneksi suurin biokapasiteetti, ja myös paljon osaamista ympäristöystävälliseen teknologiaan liittyen, hän arvioi mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Pariisin ilmastosopimus on hänen mukaansa tulevaisuuden kannalta merkittävä sopimus, sillä virheisiin ei ole enää varaa.

– Eduskunnan ratifioitua ilmastosopimuksen on seuraava askel Suomessa konkreettisen toimenpideohjelman laatiminen siitä, miten sopimuksen kunnianhimoiset tavoitteet saavutetaan.

Urpilaisen mukaan tarvitaan johdonmukaisia ohjauskeinoja muun muassa energiansäästöön ja uusiutuvien energialähteiden kestävään käyttöön.

– Tämän lisäksi katseet on syytä kohdistaa tutkimukseen ja innovaatiopolitiikkaan: on selvää, että kestävä kehitys ja ympäristöystävälliset ratkaisut tulevat sopimuksen myötä entistä arvokkaammiksi valttikorteiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)