Verkkouutiset

”Muutokset mahdollistaisivat työnantajien härskin keinottelun”

Palvelualojen ammattiliiton varapuheenjohtaja suomii Sipilän hallituksen linjauksia naisvaltaisia aloja syrjiväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palvelualojen ammattiliitto PAMin toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkusen (vas.) mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen linjaukset syrjivät naisvaltaisia aloja. Hän kritisoi muun muassa tavoitetta paikallisen sopimisen lisäämisestä.

– Toteutuessaan tämä merkitsisi, että puolet naisvaltaisten palvelualojen työntekijöistä olisivat täysin työnantajan armoilla sopimuksia tehdessä, koska heillä ei ole työntekijöiden valitsemaa luottamusmiestä, Julkunen sanoo tiedotteessaan.

Julkusen mukaan naisvaltaisia aloja poljetaan myös pidentämällä koeaikoja ja poistamalla alle vuoden kestäviltä määräaikaisilta sopimuksilta perustelupakko.

– Nämä muutokset mahdollistaisivat työnantajien härskin keinottelun, kun jo nyt palvelualojen työpaikoilla poljetaan osa-aikaisten oikeutta lisätyöhön ja korvataan vakituista henkilökuntaa vuokratyöntekijöillä.

Julkunen ihmettelee myös hallitusohjelman kirjausta kauppojen aukiolon laajentamisesta. Hänen mukaansa Suomessa on jo nyt erittäin laajat aukiolot. Hän arvioi Sipilän haluavan vain kaupat auki juhlapyhiksi, joka pakottaisi kaupan alan äidit kotoa töihin. Ammattiyhdistysliikkeen Julkunen haluaa ottavan nyt vahvemman roolin ja näyttävän voimansa työpaikoilla.

– Hallitusohjelma on uhkailun ohjelma ja se ennustaa kilpailua siitä, kumman hallituksen, 1990-luvun alun Ahon hallituksen vai Sipilän hallituksen aikana työntekijöiden lippurivistöt liehuvat useammin toreilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)