Verkkouutiset

JHL vaatii palkankorotuksia koska kiky on syönyt ostovoimaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL valmistautuu ensi syksyn työehtosopimusneuvotteluihin palkankorotukset mielessään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

JHL:n hallitus linjasi torstaina liiton alustavia tavoitteita seuraavalle tes-neuvottelukierrokselle. JHL.n mukaan kilpailukykysopimus on leikannut erityisesti julkisen alan työntekijöiden ostovoimaa, joten liitto kertoo tavoittelevansa jäsenilleen palkankorotuksia.

JHL:n mukaan peruslinja on se, että liiton sopimusaloille tehdään kustannustasoltaan vienti- ja teollisuusaloja vastaavia ratkaisuja. Lisäksi sopimuskausien pituutta määriteltäessä otetaan huomioon viennin ja teollisuuden sopimuskaudet sekä julkisella alalla sote- ja maakuntauudistus. 

JHL haluaa lisäksi nostaa työelämän laadun kehittämisen takaisin keskeisten sovittavien asioiden joukkoon. Tärkeää liitolle on myös Elinkeinoelämän keskusliiton irtisanomien keskusjärjestösopimusten kirjausten siirtäminen työehtosopimuksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)