Verkkouutiset

”Kun jotain uutta viritellään, löytyy aina byrokraatti sitä vastustamaan”

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskarin mielestä monia suomalaisia virkamiehiä vaivaa rohkeuden puute uutta kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari kertoo blogissaan yrittäneensä auttaa ihmisiä pääsemään läpi suomalaisesta ja EU:n byrokratiaviidakosta ja laintulkinnoista. Kertomansa mukaan hän on kuitenkin viime aikoina onnistunut lähinnä pahoittamaan mielensä.

”Kun jotain uutta viritellään, löytyy aina joku byrokraatti sitä vastustamaan”, Jaskari kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän mainitsee yhtenä esimerkkinä yritysryhmän, joka on keksinyt, miten maailman hiilivoimaloiden päästöt pudotetaan murto-osaan nykyisestä. Kyseessä oli Jaskarin mukaan jopa 12 miljardin vientimarkkinapotentiaali.

Ympäristöministeriön virkamiehet kuitenkin tyrmäsivät ajatuksen liian uutena: ”Tuskin sitä kannattaa yrittää edes kokeilla”.

”Ilmeisesti monia suomalaisia virkamiehiä vaivaa rohkeuden puute uutta kohtaan. Pelätään enemmän virkavirhettä kuin ideoidaan rohkeasti uutta. Kiroamme EU:n sääntöjä ja byrokratiaa ja odotamme, että mitä pahaa sieltä nyt taas on tulossa”.

”Ehdotankin, että joku vakuutusyhtiö lanseeraisi ’virkavirhevakuutuksen’ ylivarovaisille virkamiehille. Josko sitten rohkeus palaisi”, Jaskari heittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)