Verkkouutiset

”Miksi julkinen sektori kuvittelee elävänsä täysin omissa maailmoissaan?”

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari kysyy hukkuvatko ihmiset, kun julkista taloutta pelastetaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) toteaa, että hallitus teki kevään kehysriihessä päätöksen 2,3 miljardin euron säästöistä, joista toteutetaan ensi vuonna 1,6 miljardia.

”Vuoden 2015 säästöistä menoleikkauksia on 800 miljoonaa ja veronkorotuksia 700 miljoonaa. Aikaisemmista säästöistä arviolta 75 prosenttia on ollut veronkorotuksia”, hän kirjoittaa viikkotiedotteessaan.

”Valtiota siis yritetään toivuttaa tajuttomuuden tilasta, mutta samalla ihmisten mahdollisuus omaan parempaan talouteen hiipuu. Rahaa on vähemmän käytettävissä, kulutus vähenee ja se on näkynyt nyt esimerkiksi kaupan alan työttömyyden kasvuna. Seurauksena on ollut negatiivinen kehä”.

Harri Jaskari viittaa Nordean ekonomisti Aki Kangasharjun havaintoon, että julkisen sektorin menopuolessa ei ole tapahtunut havaittavaa muutosta.

”Itse asiassa valtion ja kuntien menot ovat nousseet kahdessa vuodessa 8 miljardia, eli juuri kestävyysvajeen verran”, Jaskari toteaa.

”Miksi julkinen sektori kuvittelee elävänsä täysin omissa maailmoissaan? Viittaan vaikka viimeviikkoiseen sote-keskusteluun. Ilmeisesti valtion veromonopolin takia ja siksi, että monien päättäjien tausta on julkisella puolella. Huomautan, että nyt Suomi on jo maailman kuudenneksi verotetuin maa.”

Jaskarin mukaan hänen mielestään olisi jo suunnanmuutoksen aika.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)