Verkkouutiset

Kuusi Itä-Euroopan maata vastustaa EU:n ilmastotavoitteita

Hiiltä käyttävät maat haluavat, että EU ottaa huomioon "alueelliset tarpeet".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuuden Itä-Europan maan ympäristöministerit ilmoittivat tällä viikolla, että he vastustavat EU:n kaavailemia ilmastotavoitteita. Tshekki, Slovakia, Unkari, Puola, Bulgaria ja Romania ilmoittivat, että EU:n tulee ottaa paremmin huomioon ”erilaiset alueelliset tarpeet ja olosuhteet”, kertoo EU Observer.

EU:n tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen kahteen celsius-asteeseen. Tätä varten EU-komissio esittää, että hiilipäästöjä leikataan 40 prosenttia, uusiutuvan energian osuus nostetaan 27 prosenttiin ja energiatehokkuutta parannetaan 30 prosenttia.

Tavoitteet ovat tiukemmat kuin EU:n nykyisessä ilmasto-ohjelmassa, josta jäsenmaat sopivat vuonna 2008.

Eurostatin mukaan uusituvan energian osuus koko EU:ssa oli 14,2 prosenttia. Alueellinen vaihtelu on kuitenkin suurta. Suomessa osuus oli Tilastokeskuksen mukaan 32 prosenttia.

Unkari, Slovakia, Puola ja Tshekki ovat selvästi keskiarvon alapuolella, välillä 9,6–11,2 prosenttia, koska maat käyttävät runsaasti hiiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)