Verkkouutiset

”Vakava vetoomus” Microsoftille: datakeskus yt-pommin kokeneeseen Ouluun

Lauri Ihalainen toivoo Microsoftilta datakeskusinvestointeja Oulun seudulle. Hän on pahoillaan keskiviikkona tulleista uusista irtisanomisuutisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan keskiviikon irtisanomisuutiset Broadcomista sekä Microsoftin viimeviikkoiset ilmoitukset ovat Suomelle ja erityisesti Oululle vakava isku.

– Oulussa on koettu kahden vuoden kujanjuoksu, ensin Nokia, ja nyt viikon sisään Microsoft ja Broadcom, Ihalainen pahoittelee tiedotteessa.

Langattomia modeemituotteita kehittävä yhdysvaltalainen Broadcom ei työ- ja elinkeinoministeriön mukaan ole vielä vahvistanut Suomea koskevien irtisanomisten määrää. Kesäkuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat edelleen kesken ja niiden on määrä päättyä elokuun alussa.

Keskiviikkona uutisoitiin, että Broadcom lopettaa koko liiketoimintansa ja irtisanoo henkilöstönsä Suomessa. Työt loppuvat lähes 600:lta. Oulussa yhtiöllä on 430 työntekijää.

Oulu on jo aiemmin nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi, mikä mahdollistaa muuta maata kattavammat investointituet. Myös EU-rahastoja aiotaan työ- ja elinkeinoministeriön mukaan hyödyntää elinkeino- ja työllisyystoimien tukena.

Ihalainen lähettää terveiset myös Microsoftin suuntaan:

– Microsoftiin haluan vakavasti vedota, jotta he huomioisivat Oulun seudun datakeskusinvestoinnissaan, Ihalainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)