Verkkouutiset

Peruspalveluministerin mukaan sote-sopu vähentää pompottelua luukulta toiselle

Hallituksen ja opposition sopu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismallista on peruspalveluministeri Susanna Huovisen mieleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) mukaan nyt on saavutettu historiallinen, kaikkien puolueiden yhteinen näkemys siitä, miten ongelmiin tulevaisuudessa vastataan nykyistä paremmin.

Uudessa mallissa on hänen mukaansa toimivat palveluketjut, joissa asiakasta ei pompotella luukulta toiselle, hoitoon pääsee nopeaan ja hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamiseen vastataan.

”Hallitus toisensa jälkeen on yrittänyt tehdä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen. Kansalaisten suussa sote-uudistus on jo pitkään kulkenut nimellä soppa tai solmu. Nyt soppa selkisi ja solmu aukesi. Moni asia toki jää vielä jatkotyöhön selvitettäväksi. Laajapohjainen yhteisymmärrys kansallisesti merkittävästä asiasta on kuitenkin saavutettu. Uskon, että saamme hankkeen vihdoin satamaan. Edistämisen kehittäminen riittää jo. Nyt tarvitaan ratkaisuja”, Susanna Huovinen kertoo tiedotteessaan.

Huovinen uskoo ratkaisun mahdollistavan jouhevan palveluketjun.

”Integraatio, palveluiden yhteensovittaminen on koko uudistuksen punainen lanka. Ihminen palvelutarpeineen muodostaa kokonaisuuden. Vaikka potilas siirtyy perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon, ei tilanne ole se, että yksi sairaus päättyy ja toinen alkaa. Esimerkiksi vakava sairastuminen tarkoittaa elämäntilanteen muutosta potilaalle ja hänen läheisilleen. Tarvittavat tukipalvelut, kuten kotiapu tai perhetyö tulisi voida järjestää sieltä missä tilanne ja perhe jo tunnetaan. Ilman pallottelua viranomaiselta toiselle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)