Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen: Suomesta ilmastopolitiikan edelläkävijä

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa laittaa alulle energiamurroksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa Suomesta hiilineutraalin. Hänen mukaansa fossiilisista polttoaineista luopuminen vaatii niin uusiutuvan energian laajamittaista käyttöä, ydinvoimaa kuin energian säästöäkin.

Erittäin huolestuttavana Grahn-Laasonen pitää Pöyryn tuoretta selvitystä, jonka mukaan hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet Suomen suurissa kaupungeissa 1,6 miljoonalla tonnilla vuodesta 2010 vuoteen 2014.

– Suomen on korkea aika ottaa etunojaa ilmastopolitiikassa ja laittaa alulle oma energiamurros. Uusiutuvien energialähteiden käyttöä on lisättävä tuntuvasti. Tarvitsemme bioenergiaa, tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa, Grahn-Laasonen listaa tiedotteessaan.

– Kun panostamme uusiin teknologioihin, luomme samalla Suomeen uusia työpaikkoja. Suomen tulee olla mukana globaalissa kehityksessä, sillä energiateknologian uudet ratkaisut etenevät maailmalla vauhdilla.

Sanni Grahn-Laasosen mukaan uusiutuvan energian pientuotanto on avainasemassa ja se tarvitsee vauhditusta. Grahn-Laasosen mielestä jo turhan byrokratian karsimisella päästään pitkälle.

– Myös ministeri Lauri Tarastin johtama arviointiryhmä esittää pientuotannon lupakäytäntöjen vauhdittamista yhtenäisin menettelytavoin ja ohjein, sillä nyt käytännöt vaihtelevat kunnissa, Sanni Grahn-Laasonen kommentoi.

Hänen mielestään yhteistyössä kuntien kanssa tulee käynnistää kokeilu, jossa jo hyviksi havaittuja käytäntöjä sovelletaan laajassa mittakaavassa ja luodaan yhteisiä käytäntöjä, joilla lupamenettelyistä voidaan tehdä sujuvampia.

Grahn-Laasonen huomauttaa, että tulevaisuuden voittajia ovat ne, jotka voivat tarjota muille ratkaisuja kohti vähähiilistä tulevaisuutta.

– Toimimalla määrätietoisesti on meillä vielä mahdollisuus pitää globaali ilmaston lämpeneminen alle kahden asteen. Tänään tekemämme energiaratkaisut vaikuttavat suoraan siihen, kuinka tehokkaasti torjumme ilmastonmuutosta. Suomen on nyt aika nousta ilmastoedelläkävijäksi, Grahn-Laasonen kiteyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)