Verkkouutiset

Ministeri Grahn-Laasonen: Luonnontieteiden opetus on ratkaisevaa arktisen alueen kannalta

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen osallistui Suomen edustajana arktiseen tiedeministerikokoukseen keskiviikkona Washingtonissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Toin esille omissa puheenvuoroissani, että luonnontieteiden opetus on ratkaisevan tärkeä arktisen alueen kestävän kehityksen kannalta. Alueella ympäristön sekä sosiaalisten ja taloudellisten olosuhteiden muutos on jatkuvaa. Lisäksi ilmastonmuutos koskee meitä kaikkia, joten luonnontieteiden opetus voisi innostaa arktiseen tutkimukseen myös pohjoisimpien alueiden ulkopuolella, ministeri Sanni Grahn-Laasonen toteaa.

Suomi ja Yhdysvallat sopivat ministerikokouksessa järjestävänsä yhdessä luonnontieteiden, teknologian, matematiikan ja insinööritieteiden opetuksen korkean tason konferenssin. Näiden niin sanottujen STEM-alojen opetuksen konferenssi järjestetään Suomen arktisen puheenjohtajuuskauden aikana (2017-2019). Konferenssi kokoaa yhteen virkamiehiä, opiskelijoita, opettajia, tutkijoita, teknologian kehittäjiä ja muita asiatuntijoita jakamaan parhaita käytäntöjä, luomaan uusia kumppanuuksia ja verkottumaan.

– Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka. Arktisella alueella sen seuraukset ovat nopeammat ja dramaattisemmat kuin missään muualla. Ilmiön ymmärtämiseksi ja ratkaisujen löytämiseksi tarvitaan laajaa tieteellistä yhteistyötä, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Valkoisessa talossa kokoontuneet ministerit kannustavat julkilausumassaan tutkijoita ja tutkimushankkeita laajaan rajat ylittävään yhteistyöhön. Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman hallinnon koolle kutsuman ministerikokouksen yhtenä tavoitteena oli kartoittaa arktista tutkimusta ja siten yhdistää voimia arktisten haasteiden kohtaamisessa.

Ministeri Grahn-Laasonen oli kutsuttu toiseksi puheenjohtajaksi luonnontieteellistä opetusta koskevaan teemakeskusteluun yhdessä Yhdysvaltojen presidentin tieteellisen neuvonantajan tohtori John Holdrenin kanssa. Muita teemoja olivat arktisen tieteen tilanne, tiedon keräämisen ja jakamisen parantaminen sekä tieteellisen tiedon käyttö päätöksenteossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)